Vælg det rigtige krøllejern

oprettet d. under Kvinder og hår

Vælg det rigtige krøllejern

Det kan være temmelig svært at købe et nyt krøllejern. Hvad skal du vælge? Der er et kæmpe stort udvalg af krøllejern på markedet at vælge mellem, og det kan være svært at se den umiddelbare forskel på krøllejernene og beslutte, hvad der er mest rigtigt for dig. Du kan herunder finde en guide, der fortæller dig lidt om nogle af de faktorer, du kan være opmærksom på, når du skal købe nyt krøllejern.

Vigtige faktorer når du skal vælge krøllejern

 1. Du skal tænke på, hvilken type krøller du ønsker. Er det små, klassiske krøller, der er din foretrukne, så skal du gå efter et krøllejern, der har en valse på 19 mm eller deromkring. Den må ikke være større. Hvis du foretrækker store, bløde krøller, skal du vælge et krøllejern med en valse på 32 mm, og skal de være helt store er 38 mm at foretrække. Er du vild med store ”Hollywood-krøller”, skal du vælge et jumbokrøllejern. Har du tyndt og glat hår, er dette dog ikke optimalt til dig. Der skal du vælge et glattejern med tyndere valse, og gerne afslutte med hårlak, når du har krøllet håret. Krøllejern med konisk valse gør det nemt for dig både at vikle håret om valsen, og vikle det af igen, når du er færdig med at krølle.
   
 2. En anden faktor, som er vigtig at tage med i betragtning, når du skal købe nyt krøllejern, er, om krølljernet har en keramisk belægning. Og hvorfor så det? Den keramiske belægning genererer negative ioner, som blødgør dit hår, når du krøller det, og samtidig sørger de for, at dit hår ikke bliver elektrisk. Den sidste fordel ved den keramiske belægning er, at dit hår får en mere glansfuld overflade, så det ser mere velplejet ud.
   
 3. Du skal også være opmærksom på, hvor lang opvarmningstid dit nye krøllejern har. Det skal varme op på kort tid, så du ikke skal vente for længe med at starte din styling, men hurtig opvarmning er også en sikring af, at dit krøllejern har en mere konstant og jævn varmefordeling takket være bedre og mere stabile varmelegemer.
   
 4. Gå også gerne efter et krøllejern der har høje temperaturer. Det skal kunne varme op til mellem 140°- 200°
   
 5. Sidst men ikke mindst, skal du kigge efter et krøllejern med isoleret eller kold tip/spids, så du ikke brænder fingrene, når du krøller håret.
 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar